Gebruikersrollen vallen onder het gebruikersbeheer en bieden een flexibele en efficiënte manier om rechten en toegangsniveaus toe te kennen aan gebruikers. Hieronder wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.
Gebruikersrollen zijn sjablonen die gebruikt worden om snel en efficiënt rechten toe te kennen aan gebruikers. Elk van deze rollen kan specifieke rechten en toegangsniveaus bevatten die passen bij de verantwoordelijkheden en taken van verschillende gebruikersgroepen binnen uw organisatie.
Hoe werken gebruikersrollen?
Een gebruiker in IAMD. ERP kan ofwel rechten hebben die zijn ingesteld binnen een specifieke gebruikersrol, ofwel rechten die individueel zijn ingesteld. Het is niet mogelijk om een combinatie van beide te hebben. Dit betekent dat een gebruiker volledig wordt gereguleerd door de rechten binnen zijn toegewezen rol, of door individuele rechten.
Voorbeelden van het Gebruik van Gebruikersrollen:
U kunt bijvoorbeeld een aparte rol aanmaken voor technici en specifiek instellen wat zij wel en niet kunnen binnen het systeem. Dit kan variëren van toegang tot bepaalde modules tot het kunnen uitvoeren van specifieke acties.
Aanpassen van gebruikersrollen:
Wanneer een gebruiker extra rechten nodig heeft, kan dit eenvoudig worden aangepast door de gebruikersrol te wijzigen. Dit zorgt voor een efficiënt beheer van rechten, waarbij aanpassingen snel en centraal kunnen worden doorgevoerd zonder dat individuele gebruikersinstellingen hoeven te worden gewijzigd.
Belang van gebruikersrollen:
Goed ingestelde gebruikersrollen zorgen voor een veilige en gestructureerde werkomgeving, waarbij elke gebruiker toegang heeft tot de benodigde tools en informatie om zijn of haar werk effectief uit te voeren, terwijl ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie wordt voorkomen.
Mocht u vragen hebben over het instellen of aanpassen van gebruikersrollen, neem dan contact op met onze helpdesk voor verdere ondersteuning. Stuur hiervoor een e-mail naar support@iamd.be.