Het principe van een tikklok vroeger is eenvoudig en zorgt ervoor dat iedereen zijn start- en stoptijd goed registreert. Bij aankomst in het bedrijf tikken ze in en bij vertrekken aan het einde van hun werkdag tikken ze uit.
Er is een soortgelijk systeem aanwezig in het systeem waarmee u werknemers bij het aanmelden 's morgens al kan vragen of ze hun werkdag willen starten. Ze krijgen op die manier ook de mogelijkheid om hun pauzes en verplaatsingen makkelijk te registreren.
Wanneer een gebruiker zich dan aanmeldt in het systeem komt automatisch de vraag of de gebruiker zijn of haar werkdag wil starten. De gebruiker kan weigeren, maar als de gebruiker op Ja, start mijn werkdag
klikt, wordt het tijdstip daarvan als start van je werkdag geregistreerd.
Eens de werkdag gestart is wordt de knop rechtsboven groen. Je kan hier makkelijk via het menu een nieuwe todo toevoegen, een pauze of een verplaatsing laten starten en ook je werkdag beëindigen.
Opgelet
Dat betekent dat een gebruiker zelf moet kiezen om zijn werkdag te beëindigen. Dat is bij een gewone tikklok niet anders.
Stel dat een gebruiker vergeet zijn of haar dag te beëindigen, dan wordt er op het einde van de dag een tijdregistratie gemaakt tot en met middernacht, dus het valt automatisch op in de rapportage dat deze gebruiker teveel uren heeft geregistreerd.
Hoe werkt dit tezamen met start/stop-tijdregistratie?
Als je werkdag al gestart is en je drukt op start bij bv. een todo of een projectfase, dan wordt er automatisch een tijdregistratie aangemaakt voor alle tijd die niet gelogd werd sinds de laatste tijdregistratie, of sinds de start van de werkdag als je nog niets geregistreerd had.
Zo worden de 'gaten' in je tijdregistratie automatisch opgevuld tot het moment dat je kiest voor 'Einde werkdag
'.
Tikklok laten activeren
Op dit moment is het nog niet mogelijk om de tikklok zelf te activeren, maar dit kan wel makkelijk achterliggend door ons gedaan worden. Contacteer hiervoor [email protected] en dit wordt zo snel mogelijk in orde gebracht.